0

Benekli Çilekli Tatlı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Oktay Usta
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 10
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 1 Çay bardağı İrmik 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi 
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Su bardağı Toz Şeker 
- 2 Su bardağı Un 
- 3 Adet Yumurta 
Şerbeti İçin- 1 Dilim Limon 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su 
- 1 Su bardağı Toz Şeker 
Mantolamak İçin- Kararında Mor Haş Haş, TereyağıKrem Şantisi İçin- 1 Çay bardağı Süt 
- 1 Paket Toz Krem Şanti 
- Kararında ÇilekHazırlanışıİşe ilk öne tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Tencereye şekeri, suyu ve bir dilim limonu alıp 5 dk. kaynatıyoruz. Şerbetimiz soğurken tatlımızın hamurunu hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak mikser yardımıyla çırpıp kabartıyoruz. Üzerine sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, un, irmik ve kabartma tozu ekleyerek karıştırıyoruz. Kek kalıbını oda sıcaklığındaki tereyağıyla yağlıyoruz. İçine haşhaşı döküp kalıbı sağa sola çevirerek her yerine yapışmasını sağlıyoruz. Kalan haşhaşı da tabağa döküp başka bir yerde kullanıyoruz. Daha sonra hazırladığınız tatlımızın hamurunu kalıba dökerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ortalama 25-30 dk. pişiriyoruz. Tatlımız fırından çıktıktan sonra 5 dk. dinlendirerek ilk sıcaklığının çıkmasını sağlıyoruz. Kalıbın içindeyken ılık şerbetimizi yavaş yavaş kaşıkla gezdiriyoruz. Üzerine bir tabak kapatıp tatlımızı şeklini bozmadan ters çeviriyoruz. Kalıbından ayırıp soğuduktan sonra üzerini köpürtülmüş şantiyle süslüyoruz. Tatlımızın ortasını çilekle veya mevsim meyveleriyle doldurarak servis ediyoruz.

Yorum Gönder

 
Top