0

Portakallı Revani Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 25 dk
Malzemeler- 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Yağ 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi 
- 1 Çay bardağı Portakal Suyu 
- 2 Kahve Fincanı Toz Şeker 
- 5 Kahve Fincanı Un 
- 5 Adet Yumurta 
- Kararında Hindistan CeviziŞerbeti İçin- 1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu 
- 2 Çorba Kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi 
- 1 Su bardağı Portakal Suyu 
- 4 Su bardağı Su 
- 4.5 ( 9/2 ) Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıYumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Eritip soğuttuğumuz margarini, portakal suyunu, ince rendelenmiş portakal kabuğu rendesini ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyerek mikserin düşük ayarıyla karıştıralım. 25-30 cm. çapındaki bir fırın kabını margarinle yağlayıp taban kısmına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Şekeri, portakal kabuğu rendesini, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım. Şerbeti tel süzgeçten geçirip içine portakal suyunu ekleyelim. Tatlıyı fırından alalım. Kalıbı içinde hafifçe ılıtalım. Kalıbı ters çevirerek tatlıyı bir tepsiye çıkaralım. Üzerine portakallı şerbeti gezdirelim, tepsiyi sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Tatlıyı dilimleyip üzerine çekilmiş antep fıstığı veya hindistancevizi serperek servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top