0

Gökkuşağı Tatlısı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 3 Çay bardağı İrmik 
- 2 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Çay bardağı Toz Şeker 
- 3 Çay bardağı Un 
- 3 Çay bardağı Yoğurt 
- 3 Adet Yumurta 
Şerbeti İçin- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 4 Su bardağı Su 
- 4 Su bardağı Toz Şeker 
Üzeri İçin- 3 Çorba Kaşığı Hindistan Cevizi 
- 2 Çorba Kaşığı Kakao 
Arzuya Göre- Yarım Paket Krem Şanti 
- Yarım Su bardağı Süt 
HazırlanışıYumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Unu, irmiği, kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Hamuru margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım, 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Tatlıdan yuvarlak bir kalıp veya su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Tepside kalan tatlı parçalarını bir kaba alarak şerbetini süzelim. İçine hindistan cevizini, kakaoyu ekleyip iyice karıştıralım. Kakaolu karışımı tatlıların üzerine düzgünce yayalım. Soğuk sütle krem şantiyi koyulaşana dek mikserle çırpalım. Krema sıkacağı yardımı ile tatlıların üzerine krema sıkalım. Arzuya göre üzerine meyve şekerleri veya inci şekerleri yerleştirelim. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

Yorum Gönder

 
Top