0

Üzümlü Cevizli Sarma Çörek Tarifi

Genel BilgilerKategori : Çörek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 35 dk
Hamuru İçin- 2 Çay kaşığı Kabartma Tozu 
- Yarım Adet Limon Kabuğu Rendesi 
- Yarım Çorba Kaşığı Limonun Suyu 
- 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ 
- 2 Kahve Fincanı Süt 
- 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
- 3 Su bardağı Un 
- 2 Adet Yumurta 
Harcı İçin- Yarım Su bardağı Ceviz Dövülmüş 
- 1 Su bardağı Kuru Üzüm 
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 2 Çay kaşığı Tarçın 
- 2 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
Üzeri İçin- 10 Damla Limonun Suyu 
- 1 Çay bardağı Pudra Şekeri 
HazırlanışıHamuru için: Tencereye yumurta, süt, sıvı yağ, şeker, tuz, kabartma tozu, limon suyu ve limon rendesi konup karıştırılır. Elenmiş un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek serin bir yerde 15-20 dakika dinlendirilir. Hamur unlanarak eni boyu 36 cm olan kare şeklinde açılır. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirilerek sürülür. Hamura üzüm, ceviz yayılır. Tarçın karıştırılmış şeker serpilir ve bir kenardan kıvrılarak rulo şeklinde sarılır. 3 cm genişliğinde 12 parçaya kesilir. Yağlanmış küçük bir tepsiye yatık olarak konur, orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirilir. 1 çay bardağı pudra şekeri, 10 damla limon suyu ve 1-2 çay kaşığı su ile karıştırılarak beyaz bir cila yapılır. Çöreklerin üzerine ince iplikçikler halinde dökülür.

Yorum Gönder

 
Top