0

Cevizli Çikolatalı Pasta Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Pişirme : 25 dk
Malzemeler- Yarım Su bardağı Ceviz Çekilmiş 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 5 Çorba Kaşığı Kakao 
- 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Su bardağı Süt 
- 5 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 7 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
- 1 Su bardağı Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 1 Adet Yumurta 
Üzeri İçin- 1 Paket Bitter Çikolata 
- 3 Çorba Kaşığı Hazır Çikolata Sosu 
- 1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri 
Krokan İçin- 4 Çorba Kaşığı Su 
- 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
HazırlanışıUn, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, kum gibi oluncaya kadar karıştırın. Süt, yumurta ve vanilyayı ayrı bir kapta çırpıp üzerine ekleyin. Cevizleri de ilave edip karıştırın ve yağlanmış yuvarlak bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip mutfak tezgahının üzerine dökün. Soğuduktan sonra bir bıçak yardımı ile kazıyarak rulolar çıkarıp kenara alın. Krokanı hazırlamak için, tozşeker ve suyu küçük bir tavaya alıp 4 dakika pişirin. Rengi koyulaşınca yağlı kağıdın üzerine ince bir tabaka halinde dökün. Soğuduktan sonra parçalar halinde kırın. Pastanızın üzerine çikolata sosunu gezdirin. Çikolata rulolarını üzerine dökün. Pudraşekerini serpip krokan parçaları ile süsleyerek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top