0

Peynirli Çikolatalı Pasta Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Malzemeler- 1 Adet Kakaolu Hazır Pandispanya 
- 1 Su bardağı Su 
- 2 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
İç Kreması İçin- 6 Çorba Kaşığı İrmik 
- 1 Paket Labne Peyniri 
- 2 Çorba Kaşığı Parça Çikolata 
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi 
- 3 Su bardağı Süt 
- 1 Çorba Kaşığı Taneli Portakal Reçeli 
Üzeri İçin- 1 Paket Bitter Çikolata 
- 5 Çorba Kaşığı Hazır Frambuaz Sosu 
Süsü İçin- 3 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı 
- 5 Çorba Kaşığı Taneli Portakal Reçeli 
HazırlanışıDikdörtgen bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın. Pandispanyayı parçalar halinde keserek kabın dibine ve yanlarına döşeyin. Üzerini kapatmak için bir parçayı kenara ayırın. Tozşeker ve suyu karıştırarak hazırladığınız şurupla, kalıptaki kekleri ıslatın. Bir tencereye süt, irmik, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal reçelini koyup ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak muhallebiden daha koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp üzerine labne peynirini ekleyip karıştırın. Çikolata parçalarını da ilave edin ve kenara alın. Karışım ılınınca kek kalıbının içine dökün. Üzerini, ayırdığınız kek parçası ile kapatın. Buzdolabına koyup donuncaya kadar bekletin. Daha sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın. Üzerine benmari usulü eritilmiş biter çikolatayı sürün. Onun üzerine de frambuaz sos gezdirin. Dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerlerine portakal reçeli sürün ve fıstık serperek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top