0

Altın Çilekli Pilav Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Malzemeler- 1 Çay bardağı Kavrulmuş Fındık 
- 1 Çay bardağı Kurutulmuş Altın Çilek 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- 3 Su bardağı Su 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
HazırlanışıPirinci tereyağında kavurun. Su ve tuz ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynayınca altın çilek ilave edip, ocağın altını kısın. Pilav suyunu çekince badem ekleyip, ocaktan alın. 15 dakika dinlendirip, servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top