Malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Malzemeler:
- 220 gr tereyağı,
- 4 adet yumurta,
- 1,5 su bardağı şeker,
- 100 gr mısır nişastası,
- 4 su bardağı un,
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi,
- Limon kabuğu rendesi,
- 1 kutu 200 gr krema,
- 1/2 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 1 çimdik tuz,
- Damla çikolata,
Dolgu Kreması İçin:
- 200 gr krema,
- 100 gr bitter çikolata,
- 100 gr sütlü çikolata,
- 50 gr tereyağı,
Yapılışı:
- Dolgu kreması için, krema derin tencereye konulur kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Kaynamasına izin vermeyin. Küçük parçalara bölünen çikolatalar ve tereyağı ilave edilir mikser ile 4-5 dk çırpın. Soğuması için dolaba kaldırın.
- Un, nişasta, kabartma tozu, vanilya hindistan cevizi ve damla çikolatayı ekleyin iyice karıştırın,
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile şekeri 2 dakika çırpın.
- Yumurtaları tek tek ilave edin karışım ile bütünleştirin. Sıvı krema, vanilya, tuz, limon kabuğu rendesini ilave edin 1-2 dk kadar daha çırpın.
- Katı malzemeleri yavaşça ilave edip, hepsiin iyice karıştırın.
- Muffin tepsisine muffin kağıtlarını yerleştirin, hamuru kağıtların üst sınırına yakın olacak şekilde (yaklaşık 2/3 üne kadar) paylaştırın. ortalama 24 adet oluyor.
- Fırını 170 derecede iyice ısıtın sonra muffinleri koymadan fırınınızın ısısını 180 dereceye getirin. 25-30 dakika kadar pişirin.
- Kap keklerimiz soğuduktan sonra üzerini konik biçimde kesip ayrın. Oluşan boşluğun içine dolgu kreması doldurun, kestiğiniz parçanın altındaki kısmı kesip kapağı tekrar kapatın.
- Kap keklerin üzerine yine dolgu kreması sürüp renkli şekerler ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder