Bu poğaçaları aynı akşam ,nutellalı poğaçaları yaptığım hamurdan yapmıştım. Her ne kadar nutellalılar bana daha cazip gelsede bunlarda tuzlu olarak puf puf yumuşacık poğaçalar olmuşlardı.
Bu yazıyı yazmamdaki amaç yorumlara gelen benimkiler bir türlü mayalanmıyor neden? sorularına benim uyguladığım yöntemler ile cevap vermek.
Mayalı Poğaça2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaşmaya(42 gr)
6,5 su bardağı un
Arasına;
1 kase karışık beyaz peynir ve kaşar peyniri
biraz dereotu ve maydanoz
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Susam
1 küp yaş mayayı 1 su bardağı ılık sütte eritin.(Süt el yakmayacak ancak soğukta olmayacak, yoğurt mayalar gibi)
Unu karıştırma kabına boşaltıp ortasını havuz gibi açın.Tuz ve şekeri unun bir köşesine koyun.Ortaya yağ ve ılık sütü koyup ortadan kenarlara toplayarak yavaşça hamuru toparlayın.
Hamur ele yapışmayan ancak yumuşak bir hamur olsun.
Hamuru derince bir kaba alıp üzerine strech film geçirin ve mümkünse ılık bir yerde 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp arasına iç harcı koyun ve yuvarlak kapatıp tepsiye dizin.Bu şekilde yarım saat 45 dakika mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp sürün dilerseniz susam serpip 175 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Afiyet Olsun...
Not:Mayalandırmaya zamanınız yoksa ve instant maya kullanacaksanız 1 küp yaşmaya yerine 2 paket instant maya kullanmanız gerekmektedir.
Yorum Gönder