Malzemeler:
- 4-5 adet kabak,
- Yarım su bardağı zeytin yağı,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 adet orta boy domates,
- 3-4 diş sarımsak,
- 2 yemek kaşığı (yarım çay bardağı) pirinç,
- 1 çay kaşığı veya 1 adet kesme şeker,
- 1,5 su bardağı sıcak su,
- Tuz, dere otu,
Yapılışı:
- Kabakları yıkadıktan sonra kazıyın ve halka halka doğrayın.
- Domatesleri minik küpler halinde kesin.
- Tencereye önce ince doğranmış soğanları koyun, üzerine kabakları, domatesleri, sarımsakları, pirinci, yağını, tuzunu ve şekeri ilave edin düdüklü tencerede 15 dakika, (normal tencerede 30 dakika kadar )pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış dere otu serperek servis yapın.
Yorum Gönder