Ne zaman pazara çıksam çileği 1 kilo alırım sonrada yarısı kalır ve tehlikeli tariflere dönüşür:)Masum çilekçiklerin başına gelenlere bakın oysa sadece pudra şekeri ile yenmek için alınmışlardı !
Sizin evinizde de kalmış çilek varsa deneyin :) şaka şaka!Daha önce yapanlarınız çoktur ama çilekleri bu şekilde pişirip muhallebi ile buluşturunca gerçekten pek lezzetli oluyor soğuk soğuk :)
Muhallebi İçin;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Muhallebi İçin;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Çilekli Sos İçin;
1 büyükçe kase doğranmış çilek
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı su
Muhallebi için; süt,un ve nişastayı karıştırarak boza kıvamı alana kadar pişirin.Şeker ve yağı ilave edip bir iki dakika sonra altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Kuplara paylaştırın....
Muhallebi için; süt,un ve nişastayı karıştırarak boza kıvamı alana kadar pişirin.Şeker ve yağı ilave edip bir iki dakika sonra altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Kuplara paylaştırın....
Çilek şeker ve suyu sos tenceresine alıp beş dakika kadar pişirin biraz ılınmaya bırakın.Ilınan sosu blenderden geçirip tatlıların üzerine pay edin.Buzdolabında yaklaşık 2-3 soğutup servis yapın.
Afiyet Olsun...
Not:Nar Pelteli Muhallebi 'nin muhallebisini kullandım.Çilek blenderdan geçince koyulaştığı için nişastaya gerek duymadım.Jöle kıvamlı bir sos için 1 çorba kaşığı suda 1 tatlı kaşığı nisastayı eritip pişmeye yakın sosa dökün.
Yorum Gönder