0

Daha öncede bahsetmiştim. Bizim evde brokoli ve karnabahar tüketimi yüksektir. Bunlarda salata versiyonları
Öncelikle boyca derin olmayan ama ence geniş olan bir tencereye soğuk su atıyorum. İçine karnabahar ları atıyorum . Tencerenin üstüne çelik süzgeç koyup üstlerine brokolileri diziyorum. Üstüne de kapakla kapatıyoruz. Brokoliler bıçakla kontrol edilir. Brokoliler piştiyse karnabaharda pişmiş demektir. Sonra onları küçük küçük elimizle kopartıyororuz.
Bardaktakiler:
Brokoli ve karnabaharları bardaklara koyup , bir şişede çırptığımız zeytinyağı, tuz, limon veya sirke , kırmızı pul biberden oluşan sosu döküyoruz. Valla çok güzel oluyor.
Dondurma kupundakiler:
Brokoli ve karnabaharları dondurma kuplarına doldurup üstüne sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz. Üstlerine kırmızı toz biberli sosta çok güzel olur.
Herkese iyi hafta sonları

Yorum Gönder

Yoruma Smiley Ekle
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.

 
Top