Daha öncede bahsetmiştim. Bizim evde brokoli ve karnabahar tüketimi yüksektir. Bunlarda salata versiyonları
Öncelikle boyca derin olmayan ama ence geniş olan bir tencereye soğuk su atıyorum. İçine karnabahar ları atıyorum . Tencerenin üstüne çelik süzgeç koyup üstlerine brokolileri diziyorum. Üstüne de kapakla kapatıyoruz. Brokoliler bıçakla kontrol edilir. Brokoliler piştiyse karnabaharda pişmiş demektir. Sonra onları küçük küçük elimizle kopartıyororuz.
Bardaktakiler:
Brokoli ve karnabaharları bardaklara koyup , bir şişede çırptığımız zeytinyağı, tuz, limon veya sirke , kırmızı pul biberden oluşan sosu döküyoruz. Valla çok güzel oluyor.
Dondurma kupundakiler:
Brokoli ve karnabaharları dondurma kuplarına doldurup üstüne sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz. Üstlerine kırmızı toz biberli sosta çok güzel olur.
Herkese iyi hafta sonları
Yorum Gönder