Kuzey Bey kelimelerini kısaltmaya ve kafasına göre değiştirmeye devam ediyor. Uzattığı tek kelime "Anne" yerine, "Annemmmmm" diyor, ben de yiyorum onu. Annanesi söylediği kelimeleri not etmem konusunda halen ısrarcı sonraları unutuluyormuş. Paşaya bir sözlük yapacağız bu gidişle...
Bugünün sözü "edet (evet)" olsun.
"edet annem edet"
diye dolaşıyoruz.
Kuzey'in sözlüğü üzerinde ben çalışmaya başlayım, çok keyifli olacak sanırım.
Gelelim "yeme problemli" oğlumun ıspanak yemeğine. Mızırdanmadan yediği tek yemek...
Malzemeler
800 gr ıspanak (pakettekilerden kullandım)
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım su bardağı pirinç
yarım çay kaşığı şeker
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Paketlerin üzerinde yıkanmış/ayıklanmış falan yazıyor sakın inanmayın. Ispanağı bir güzel yıkayın ;)
Eskiden önce soğanı kavurur, sonra salçasını, sonra ıspanağı ekler, teker teker kavururdum. Şimdi öyle yapmıyorum.
Tencereye azıcık sıvıyağ koyuyorum, soğanı doğruyorum. Üzerine ıspanağı ekliyorum. Ispanağın arasını açıyorum, bir kaşıkta salçayı koyuyorum. Tencerenin kapağını kapatıyorum. Ocağa koyuyorum hepsi bir güzel kavruluyor ve yarım çay kaşığı toz şeker ekliyorum (yazmayı untmuşum, heden hatırlattı, teşekkür ederim). Suyunu ölçmedim (giderek anneme benziyorum, o da herşeyi göz kararı yapar), üzerini 1-2 parmak geçecek kadar olsa yeter. Tencerenizin derinliğine/yayvanlığına göre siz ayarlayın. Tuzunu ayarlayın. Aklınızda olsun, ıspanak tuzu çok sevmez. Kendi de hafif tuzlu olduğu için az atın.
Üzerine yıkanmış pirinçlerinizi serpiştirin, kapağını kapatın ve altını iyice kısarak pirinçleri yumuşayana kadar pişirin.
Bu şekilde pişirince hem besin değeri daha fazla korunuyor hem de daha lezzetli oluyor diye düşünüyorum. Pirincini biraz azaltabilirsiniz, ben Kuzey için biraz fazla pirinç koyuyorum. Paşa öyle seviyor.
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder