Ancak buğulama tarzı yumuşak ve sulu balıktanda pek hoşlandığım söylenemez.Bu şekilde sebzeli balığı aslında genelde sadece soğan ve mantar ile yapıyorum.O şekildede çok lezzetli oluyor gerçekten.Ancak evdeki tek sebzeler bitsin gitsin mantığı ile balığın altına döşedim bu sefer hepsini susuz olarak...
2 adet orta boy deniz çipurası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 adet büyük soğan
1 adet yeşil kabak
1 minik havuç
1 adet veya 5-6 tane minik domates
1 adet patates
1 adet kırmızı biber
1 adet limon
1 adet limon
Bir avuç kadar doğranmış mantar
yarım çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı tuz
Bir kaç dal maydanoz
Sebzeleri halkalar halinde doğrayın.Ancak havuç ve patatesi çok ince doğrayınki geç piştikleri için diğer sebzelerle denge sağlansın.Sebzeleri 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz ve karabiber ile iyice harmanlayıp fırın kabına yerleştirin.
Çipuraları sebzeli karışım üzerine yayıp üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz gezdirin.
Önce 180 derecede 20 dakika,daha sonra frının ayarını 200'e çıkararak 10 dakika pişirin.
Afiyet Olsun....
Yorum Gönder