0





 Panna cotta tadı oldukça leziz ve hafif bir İtalyan tatlısı. Pişmiş krema anlamına geliyormuş. Hazırlanışı oldukça kolay ve de çok kısa sürede hazırlanıyor.




Malzemeler:
  • 2 kutu krema, 400 gr
  • 6 yemek kaşığı toz şeker,
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin,
  • 2 su  bardağı süt,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 yemek kaşığı nişasta,
  • Mevsim meyveleri,
Yapılışı:
  1. Sütün içine jelatin ile nişastayı koyun ve karıştırın .
  2.  Küçük bir tencerenin içine kremanın tamamını boşaltın şekeri ilave edin karıştırın ve kısık ateşte kaynatın.
  3. Jelatin ve nişasta karıştırılmış sütü yavaş yavaş ilave edin, muhallebi gibi pişirin.
  4. Su ile ıslatılmış kalıplara yerleştirin, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  5. Kalıbı ters çevirip bir tabağa yerleştirin, arzu ettiğiniz meyvelerle servis yapın.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top