Panna cotta tadı oldukça leziz ve hafif bir İtalyan tatlısı. Pişmiş krema anlamına geliyormuş. Hazırlanışı oldukça kolay ve de çok kısa sürede hazırlanıyor.
Malzemeler:
- 2 kutu krema, 400 gr
- 6 yemek kaşığı toz şeker,
- 2 tatlı kaşığı toz jelatin,
- 2 su bardağı süt,
- 1 paket vanilya,
- 1 yemek kaşığı nişasta,
- Mevsim meyveleri,
Yapılışı:
- Sütün içine jelatin ile nişastayı koyun ve karıştırın .
- Küçük bir tencerenin içine kremanın tamamını boşaltın şekeri ilave edin karıştırın ve kısık ateşte kaynatın.
- Jelatin ve nişasta karıştırılmış sütü yavaş yavaş ilave edin, muhallebi gibi pişirin.
- Su ile ıslatılmış kalıplara yerleştirin, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
- Kalıbı ters çevirip bir tabağa yerleştirin, arzu ettiğiniz meyvelerle servis yapın.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder