Malzemeler:
- 2 yumurta beyazı,
- 2 çay bardağı toz şeker,
- 2 damla limon suyu,
- 1 fiske tuz,
Yapılışı;
- Yumurta aklarına kesinlikle sarısını karıştırmayın,
- Bütün malzemeleri karıştırıp, mikser ile kısık ateş üstünde 5 dakika kadar çırpıp ocaktan alın. Dip tutmaya başladığında ocaktan alın..
- 15 dakika kadar çırpmaya devam edin. Mikserden düşmeyecek kıvama gelmesi gerekiyor.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema torbası ile veya kaşık ile aralıklı sıkın.
- 100-110 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar kızartmadan beyaz kalacak şekilde kurutarak pişirin.
- Yumuşamaması için, ağzı kapalı cam kavanozda muhafaza edin, .
Afiyet olsun...
Yorum Gönder