Tijen'de gördüğümden beri aklımda...Yapalıda 10 gün kadar oldu ama hiç yazı yayınlayasım yok bu ara.Pazı mevsimi geçmeden denemek isterseniz değişik ve lezzetli bir tarif.
Ben içine Tijenin önerisi ile biraz baharat ilave ettim hepsi bu :)
Peynirli Pazı Sarması
2 demet pazı
1 orta boy soğan
1 bardaktan 2 parmak eksik pilavlık bulgur
1 bardaktan 2 parmak eksik sıcak su
250 gr taze lor(murat bey )
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı nane,1 çay kaşığı kırmızı biber
5-6 dal dereotu
1 çay bardağı sıcak su
Domates Sos:
3 adet domates
1 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,kuru fesleğen
Pazıları yıkayın. Geniş bir tencereye su koyup kaynatın. Pazı yapraklarını teker teker kaynayan suda 30 sn bekletip süzgece alın ve soğumasını sağlayın.
Ben içine Tijenin önerisi ile biraz baharat ilave ettim hepsi bu :)
Peynirli Pazı Sarması
2 demet pazı
1 orta boy soğan
1 bardaktan 2 parmak eksik pilavlık bulgur
1 bardaktan 2 parmak eksik sıcak su
250 gr taze lor(murat bey )
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı nane,1 çay kaşığı kırmızı biber
5-6 dal dereotu
1 çay bardağı sıcak su
Domates Sos:
3 adet domates
1 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,kuru fesleğen
Pazıları yıkayın. Geniş bir tencereye su koyup kaynatın. Pazı yapraklarını teker teker kaynayan suda 30 sn bekletip süzgece alın ve soğumasını sağlayın.
Ayrı bir tencereye 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Soğan yumuşayınca yıkadığınız bulguru ekleyip karıştırın. 2-3 dk sonra sıcak su ekleyip kısık ateşte bulgur yumuşayana kadar pişirin. Bulgur Pilavını ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra lor peynirini ekleyip elinizle ve kaşık ile karıştırın. Tuzunu kontrol ettikten sonra tuzu ,baharatları ve dereotunu ilave edip karıştırın.
Pazı yaprağını tezgaha alın. Ortasındaki damarlı bölgeyi mutfak makası veya bıçak ile çıkarın. Pazınız büyük ise ikiye bölerek sarın. Değilse uc kısmına harcından koyup sarma yapar gibi katlayın. Tüm pazılar bitene kadar işlemi tekrarlayın. Fırın kabına sarmaları dizin. Üzerine erittiğiniz tereyağını ve 1 çay bardağı suyu gezdirin. Son olarak yine tuz ve karabiber serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dk pişirin.
Sos için sos tenceresine zeytinyağını koyup ısıtın. Doğradığınız sarımsakları yanmadan çok az soteleyin. Kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız domatesleri ve püreyi ilave edip kısık ateşte pişirin. Tuz ve baharatları ekleyin. Yaklaşık 10 dk pişirdikten sonra ocaktan alın. Servis tabağına önce domatesli sosu koyup yayın. Üzerine hazırladığınız pazı sarmalarını dizip servise sunun.
Afiyet Olsun....
Afiyet Olsun....
Yorum Gönder