0

Hürriyet gazetesinin kelebek ekinden bir tarif. İçinde bu kadar malzeme olunca tabii ki çok güzel oldu. Denemenizi tavsiye ederim.

Bu arada tarif 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşasofram' a gidiyor.

Malzemeler:
  • İçi için : 1/2 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı ceviz, 1/2 su bardağı kuru üzüm, 1/2 çay bardağı süt, 2 çay kaşığı dolusu tarçın
  • Hamuru için : 100 gr tereyağ yada margarin, 1 adet yumurtanın sarısı , 1 çay bardağı süt, 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri, 2.5 su bardağı un
  • Üstüne yumurtanın beyazı
Yapılışı:
  1. Hamuru için tüm malzemeyi karıştırın. Kulak memesinden biraz daha serrt bir hamur olsun. 30 dakika kadarda bekletin.
  2. İç malzemesi içinde tüm malzemeyi karıştırın. Hamurdan kopardığınız ceviz kadar parçaları elinizle yuvarlak yuvarlak açın. İçine malzemeyi doldurun. Kapatıp yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika yani hafif pembeleşene kadar pişirin.

Yorum Gönder

 
Top