Bu aralar bulgura taktım. Pirinç katılan yemeklerin hemen hepsine bulgur koyup koyup yapıyorum ve inanın çok daha lezzetli oluyor. Kesinlikle ama kesinlikle tavsiye derim.
Bu arada Yetur ( Yeşim)'un nerede olduğunu bilen arkadaşlar var mı?
Malzemeler:
- 250-300 gr kıyma
- 1 kilo ıspanağın sap kısımları ve ince yaprakları
- 1 yemek kaşığı domates , 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kahve fincanı bulgur
- 1 büyük soğan
- tuz, kırmızı pul biber, karabiber
- Kıymayı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyorum. Sonra içine yemeklik doğranmış soğanı katıyorum. Daha sonra salçasını da içine koyup 1-2 çeviriyorum.
- Yıkayıp sirkeli suda beklettiğim ıspanakları doğrayıp yemeğin içine katıyorum. Ispanaklarda sönüşmeye başlayınca suyunu katıyorum. Yaklaşık 1 lt su koyuyorum. Sonra içine bulgurlarını ve tuzunu baharatını da katıp önce harlı ateşte , kaynayınca kısık ateşte bulgurlar şişinceye kadar pişiriyorum. Ispanak kolay pişen bir yemek zaten :)
Yorum Gönder