0
Ispanak yemeği bizim evde sorundur. Ben zeytinyağlı içinde salça yada domates olmayan bol pirinçli ve suyunu tamamen çekmiş ıspanak severim. Ama bizim evin beyleri ıspanak yemeğini salçalı, sulu ve kıymalı severler. Sonuç, tabii  ki kıymalı ve salçalı sulu ıspanak yapımı ağır basıyor. Ama ben, yemekte benim de seveceğim şekilde bir geliştirme yaptım. İçinden kıymayı çıkardım ve pirinç yerine bulgur kattım. Gerçi bu tarif kıymalı bulgurlu versiyon.

Bu aralar bulgura taktım. Pirinç katılan yemeklerin hemen hepsine bulgur koyup koyup yapıyorum ve inanın çok daha lezzetli oluyor. Kesinlikle ama kesinlikle tavsiye derim.

Bu arada Yetur ( Yeşim)'un nerede olduğunu bilen arkadaşlar var mı?
Malzemeler:
  • 250-300 gr kıyma
  • 1 kilo ıspanağın sap kısımları ve ince yaprakları
  • 1 yemek kaşığı domates , 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 1 büyük soğan
  • tuz, kırmızı pul biber, karabiber
Yapılışı:
  1. Kıymayı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyorum. Sonra içine yemeklik doğranmış soğanı katıyorum. Daha sonra salçasını da içine koyup 1-2 çeviriyorum.
  2. Yıkayıp sirkeli suda beklettiğim ıspanakları doğrayıp yemeğin içine katıyorum. Ispanaklarda sönüşmeye başlayınca suyunu katıyorum. Yaklaşık 1 lt su koyuyorum. Sonra içine bulgurlarını ve tuzunu baharatını da katıp önce harlı ateşte , kaynayınca kısık ateşte bulgurlar şişinceye kadar pişiriyorum. Ispanak kolay pişen bir yemek zaten :)

Yorum Gönder

 
Top