Pancarlı Kısır |
Malzeme Listesi
- Yarım Kg. İnce Bulgur
- 1 Demet Dereotu
- 2 Salatalık
- 1 Su B. Ceviz
- 1 Su B. Mısır
- 1 Kase Pancar Turşusu
- Nar Ekşisi
- Zeytinyağı
- 1 Limon
Süslemek İçin:
- Kıvırcık
Hazırlanışı:
İnce bulgurun üzerine sıcak su döküp dinlendiriyoruz. Bulgur, suyunu çekip şiştikten sonra ince doğranmış dereotu, kornişon turşu, mısır ve iri kırışmış cevizi katıyoruz.
Salatalık ve pancar turşusunu rendeliyoruz. Nar ekşisini, zeytinyağı ve limon suyu katıp karıştırıyoruz. Servis tabağını kıvırcık ile döşüyoruz. Üzerine kısır koyup servis ediyoruz.
Yorum Gönder