Keyifler yerindedir inşallah:) Ben Sonunda begonviller diyarına kavuştum çok şükür...Henüz begonviller açmamış mis kokulu leylaklarla idare ediyoruz:) Dün inanılmaz güzel bir hava vardı...Bugün ha yağdı ha yağacak:( Acayip bir rüzgar var Emre'mle eve kapanmak zorunda kaldık...
Ama olsun Akşama Sülo varrrr..çekirdekler hazır bekliyorum:) Mahidevran'ın o gözü dönmüş hali de hareketlendirdi diziyi:) Her çarşamba facebooktan takip edenler biliyordur Sülo sohbetlerimizi...Perşembeleri de kaçıranlar için kısa bir özet geçmeye çalışıyorum elimden geldiğince :)
Geçenlerde facebooka bir girdim ,kızlar Hürrem Sultan kekimin Habertürk ve posta gazetelerine konu olduğunu yazmışlar:) Acayip şaşırdım ve heyecanlandım tabi bu sürpriz habere:) Gülümseyerek hatırlayacağım bir anı oldu bana...
Sağolsun Berna'cım ve Aylin'cim gazetenin resmini çekmişler:)Hatta Aylincim üşenmeyip kargo bile yaptı gazeteyi,yanında nefis çikolatalarla birlikte tabi:))))
Sizlerle de paylaşmadan geçemeyeceğim bu keyifli haberi...
Bu kadar haberden sonra meşhur tarifimizi tekrar paylaşayım bu anlamlı günde dedim :)))
Hürrem Sultan Kekimiz İçin,
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
8 adet kuru incir
8 adet kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç fındık
1 çay bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1/2 çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı zencefil tozu
bir tutam toz karanfil
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz.
Ayçiçek yağını ve sütü ilave ediyoruz,tekrar karıştırıyoruz.
Tarçını,karanfili,zencefili,kakaoyu,vanilyayı,kabartma tozunu ,fındığı ilave edip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unu ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
İnciri,kayısıyı küp küp doğruyoruz,üzüm ve çikolatalarla beraber hafifçe unlayıp kek karışımımıza ilave ediyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
Yağlanmış ,unlanmış kek kalıbımıza harcımızı döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER
Yorum Gönder