Hem çok pratik hem de son derece lezzetli bir tarifle karşınızdayım. Görüntü de çok şık. Tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 1 paket kivili jöle
- 2-3 adet kivi
- muhallebisi için 1 litre süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker ve 1 paket kremşanti (ikili paketin sadece 1 tanesi)
- Öncelikle muhallebiyi pişirin. 1 litre süt, şeker ve unu karıştırarak muhallebi yapın. İsterseniz 1 adet yumurta koyabilirsiniz. Piştikten sonra ocaktan indirin ve içine kremşantiyi toz halde döküp, içine el blandırı daldırın. El blandırı ile 5 dk. mikserle en azn 10 dk. çırpın. Buzdolabında soğutun. Muhallebi soğumadan üstüne jöle dökmeyin.
- Muhallebi soğudukran sonra üstüne halka halka doğradığınız kivileri dizin. Jöleyi paketin arkasındaki tarife göre yapın. İyice ılınınca kivilerin üstüne dökün. Buzdolabında jöle sertleşip soğuyuncaya kadar bekletin.
Yorum Gönder