Bu aralar kurutulmuş domatese ve kırmızı papya bibere takmış durumdayım. Mümkün olan her yerde kullanıyorum. Onlarda her şeye yakışıyorlar ama. Çok güzel lezzet veriyorlar.
- 2 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı kaynamış su (domates suyu olduğu için yoksa 4 bardak su)
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 kase kurutulmuş domates
- 1 büyük soğan
- 1 adet büyük boy rendelenmiş domates yada 1 su bardağı domates suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı, Tuz, kırmızı biber, karabiber ne baharat isterseniz
Yapılışı:
- Kuru soğanı ve yeşil biberi yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. 2-3 dakika sonra içine yemeklik doğradığımız kırmızı biberleri de katıyoruz. Onları da biraz kavuruyoruz. Sonra bulgurlarımız atıyoruz. Onlarıda biraz çeviriyoruz.
- Domates suyunu, kurutulmuş domatesleri ve kaynamış suyu da katıyoruz. Tuzu kontollü atıyoruz çünkü kurutuluş domates hafif tuzlu olur. İstediğimiz baharatı katıyoruz. Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Yorum Gönder