![]() |
Bademli Çıtır Helva |
Malzemeler:
- 3 su b. irmik
- 2 çorba k. tereyağı
- 1 su bardağı badem
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 çorba k. esmer toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağını tencereye alarak eritin.Üzerine irmiği ve bademi ekleyerek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Diğer tarafta şerbeti için süt, su ve toz şeker ekleyerek pişmeye alın.İrmik kavrulunca üzerine şerbeti verilerek kısık ateşte karıştırılır. Yoğunlaşınca altını kapatın. İlk sıcaklığı çıkınca esmer şekeri de karıştırarak servis yapın.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.