Kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.
Biber salçamızı da yaptık. Gerçi bu bize yetmez biraz daha takviye etmek gerekecek sanırım.
Eskiden annemler biber salçası yaparken bahçeye kazanlar kurulur, kaynar da kaynardı.
Birkaç senedir yöntemi değiştirdik.
Anlatayım;
Kırmızı biberleri aldık (10 kg).
Biberler güzelce yıkadık ve ayıkladık.
Biberleri incecik olana kadar robattan geçirdik.
Robotta çekilmiş biberleri tepsilere döktük.
Tepsileri Güneş'e koyduk ve 5-6 gün ara ara karıştırarak güneşlendirdik.
Güneşlendikçe suyunu çekiyor.
O tepsilerden bu kadar salça çıktı ;)
En son tuzunu atıp kavanozlara koyduk.
Kışında afiyetle yiyeceğiz ;)
Ölçülere gelince 10 kg kırmızı biberden 1,5 kg (1,5 salça kavanozu) salça oldu.
Ama kokusunu tarif edemem, muhteşem.
Sevgiyle kalın...
Yorum Gönder