Aslında çok bilindik börektir ama benim arşivimde yokmuş. Ben de yapıp koyayım dedim. İçi peynirli, domatesli, biberli. Yaz günlerindeki favori böreklerimden ikincisi. Birincisi tabii ki patlıcanlı börek
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı bardak süt
- 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- İçi için: Bir tabak dolusu peynir veya severseniz lor, 3 orta boy domates, 7-8 adet sivri biber
Yapılışı:
1.Domatesleri küp küp, biberleri ince ince doğrayın. Peynirle karıştırın.
2.Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu , yumurtanın akını ( sarısını böreğin üstüne süreceğiz) ve sütü bir güzel karıştırın. (Sıvısı yani)
3.Yufkaları sigara böreği saracak gibi 8 parçaya kesin. Her bir yufkadan 8 adet üçgen yufkanız olacak yani. Üçgenin üstüne önce sıvısını sürün, sonra geniş kenarına malzemeyi koyun. Sigara böreği gibi sarın . Benimkiler biraz uzun uzun oldu. Siz daha kısa ve tombik yapabilirsiniz :)) Hepsini yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
4.Üstüne bıçakla kesik atın. Yumurta sarısını sürüp 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Pişerken attığınız kesik açılacak , yarık haline gelecek ve karnıyarık görüntüsü alacaktır.
Yorum Gönder