 |
Baklava Yufkasında Patlıcanlı Börek |
En sevdiğin sebze ne deseler hiç düşünmeden patlıcan diyebilirim. Kızartması, yemeği, böreği, közlemesi, haşlaması herşeyimi güzel olur bir sebzenin ...Ancak közlenmişinin gönlümde ayrı bir yeri vardır...Akşama ne yemek yapayım diye düşündüğüm zamanlar aklıma ilk gelenler hünkar beğendi,köz patlıcan çorbası(tarif yakında) yoğurtlu patlıcan salatası :)
Aslında bu börek tarifini bloğu ilk açığım zamanlarda verdiğim
kıymalı börekle neredeyse aynı.Tek fark içine 3 tane közlenmiş tombik patlıcan eklenmesi,yaklaşık 1 kiloya tekabül ediyor ve kemer patlıcana göre içinden daha fazla közlenmiş sebze çıkıyor.
Baklava Yufkasında Patlıcanlı Börek30 adet adet baklava yufkası
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gram tereyağ
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet közlenmiş tombul patlıcan
tuz,karabiber
ince kıyılmış maydanoz
1 yumurta sarısı
2 adet soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar soteleyelim.Kıymayıda ilave edip 5 dakika daha kavuralım.En son küçük doğradığımız közlenmiş patlıcan,tuz ,karabiber ve maydanozu ekleyip altını kapatalım ve ılınmaya bırakalım.
Bir adet baklava yufkasını serip silikon yumurta fırçasıyla yağlayalım. İkinci kat yufkayı üzerine kapatıp tekrar yağlıyalım. Üçüncü kat yufkayı da serdikten sonra geniş olan kenara 2-3 yemek kaşığı kadar iç harcı uzunlamasına yayalım.
Yufkamızı dikkatlice ne çok sıkı nede gevşek olacak şekilde büyük bir rulo yapalım. Keskin bir bıçakla ruloyu 5 parçaya bölelim.Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapıp yufkalarımızı tamamlayalım.
Böreklerimizi hafif yağladığımız tepsimize dizip üzerine yumurta sarısı sürelim,170 derecede 15 -20 dakika kadar pişirelim.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.