0



Malzemeler
5 adet enginar (konserve kullandım)
370 gr. garnitür (orta boy kavanozlarda olanlardan)
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Yarım limon suyu
yarım su bardağı zeytinyağı (birazını soğanları kavururken, birazınıda sosuna)

Hazırlanışı

Önce kuru soğanı küçük küçük doğradım ve çok az zeytinyağı koyarak tencerede soteledim.

İçine suyunu süzdüğüm garnitürleri ekledim. Biraz da onlar kavruldu.

Enginarları küp küp doğradım (metal bıçak karartabilir, ben metal olmayan salata bıçağı kullandım) ve tencereye ekledim.

Hepsini 1-2 sefer karıştırdıktan sonra şeker, tuz, limon ve zeytinyağını birliriyle karıştırdım. Bu sosu enginarlara ekledim.

Yüze yüz sıcak su koyarak, kısık ateşte 30-40 dakika pişirdim (ocağın şiddetine göre pişirme süresi) değişebilir.

Ilık ya da soğuk servis yapın.

Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top