Bu sene vişne,nektarin ve kayısı reçellerini yaparak kendi reçel rekorumu kırdım...Yarında yaban mersini reçelini yapacağım ,yaşasın ev yapımı reçelle yapılan kahvaltılar.Nektarin reçeli aslında kabuğu soymadan yapılıyor ve rengi daha kırmızı oluyor.Ama bu konuda çok hassas olan eşim bu şekilde yemez diye ben kabuklarını soyup küçük doğradım.Siz dilim şeklindede doğrayabilirsiniz.
Nektarin Reçeli
1 kilo nektarin
3,5 su bardağı şeker
1 ttalı kaşığı limon suyu
Nektarinlerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.Üzerine şekeri koyup 1 gece suyunu salması için bekletin.Ertesi sabah kısık ateşte suyu hafif koyulaşana kadar arada köpüğünü alarak kaynatıp limon suyunu ilave edin ve 2 dakika sonra altını kapatın.sıcakken kavanıozlara doldurun.
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder