Soğuk Çorba |
Fotoğraftaki çorba içine taze nane doğranmış şekilde ancak ben özellikle çok yaptığınızda kullanmanızı tavsiye etmem.Nanenin rengi değişiyor ve bence kötü bir görüntüsü oluyor...Bu şekilde taze nanesiz hazırlanmış soğuk çorba dolapta 4-5 gün kalabilir.
Soğuk Çorba
2 su bardağı nohut
1,5 su bardağı buğday
2 kilo yoğurt
1 su bardağı su ,buz
kuru nane,tuz
istenirse:kurufasülye,mısır vs...
Nohutları 3 su bardağı su ile düdüklüde 20 dakika haşlayın.Buğdayları da düdüklüde üzerini 3 parmak geçecek şekilde su koyarak 25 dk kadar haşlayın.
Genişçe bir kaseye yoğurdu koyup çırpın.Haşlanmış buğday ve nohuttan istediğiniz kadar ilave edin.Yoğurt koyuysa biraz su ekleyin .(durdukça koyulaşacak o zaman daha çok su eklersiniz)1 tatlı kaşığı kadar kuru nanede ekleyip iyice soğutun.
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.