0
Islak Kek
Islak kek,kısır, gül böreği, üçlüsü eskilerden size de tanıdık geldimi ?Kısırın yerini bazen patates salatası da alabilirdi tabiii :)Mutfaklarda yeni denemeler ve tarifler çoğladıkça ne kadar ihmal eder olduk bu klasik tatları ...

Çoğumuz adını brownie bile koyduk !Orjinalinde yumurtalarıda çırpar o karışımdan 1 bardak ayırırdık ancak çiğ yumurta akının zararları bizi farklı teknikler kullanmaya itti...Vişne suyunu kullanmayabilirsiniz ancak değişik ve daha ıslak bir yapı için şart ....



ISLAK KEK

4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı un
bir auç iri ceviz


yarım su bardağı vişne suyu

Şeker,sıvıyağ,süt ve kakaoyu iyice çırpalım.Karışımdan 1 su bardağı kenara ayıralım.Kalan karışımın içine önce yumurtaları ekleyip iyice çırpalım.Sonra un ,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek çırpalım.Yağladığımız dikdörtgen veya kare kalıba hamuru yayıp üzerine iri cevizleri serpelim.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.Ayırdığımız 1 bardak sosa vişne suyunu da karıştıralım.Ilınan kekin üzerine sosu gezdirip sos çekince servise sunalım.






Afiyet Olsun...




Yorum Gönder

 
Top