Evde sürekli sütlü tatlı istenince mecburen farklı yöntemlerle klasik muhallebileri birleştirme yoluna gidiyorum.Hem 10 dakikada oluyor hemde lezzetinden eminim...Pelteyi dr oetker dağ çileği kullandım ancak memnun kaldığım söylenemez.Siz buradaki sosu vişne suyu ile değiştirip peltenizi kendiniz yapabilirsiniz.Yada belki çoğu blogger arkadaşım gibi sizde beğenirsiniz pelteyi alın deneyin bir kere...
PELTELİ MUHALLEBİ1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
PELTELİ MUHALLEBİ1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket dr oetker dağ çileği pelte
arzuya göre meyve
Muhallebi için; süt,un ve nişastayı karıştırarak boza kıvamı alana kadar pişirin.Şeker ve yağı ilave edip bir iki dakika sonra altını kapatın ve vanilyayı ekleyin.Muhallebiyi mikserle 5 dakika çırpın ve kuplara paylaştırın.
Muhallebi için; süt,un ve nişastayı karıştırarak boza kıvamı alana kadar pişirin.Şeker ve yağı ilave edip bir iki dakika sonra altını kapatın ve vanilyayı ekleyin.Muhallebiyi mikserle 5 dakika çırpın ve kuplara paylaştırın.
Pelteyi tarife göre su ile hazırlayıp biraz ılınınca muhallebilerin üzerine paylaştırın.
Buzdolabında en az 2 saat soğuttuğunuz peltenizi meyveler ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder