Yuvacıklı Börek |
MALZEMELER
6 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 su b. yoğurt suyu
1 çorba k. tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN:
300 gr. kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıyoruz ve ortaya mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yoğurt suyunu ve sıvıyağı döküyoruz. Tereyağını ilave ediyoruz. Unun üzerine de tuz serpiyoruz ve ortasından mayayı eriterek yoğurmaya başlıyoruz.
Ilık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Bir kaseye sıvıyağ koyuyoruz. Yuvarladığımız hamur bezelerini sıvıyağa daldırıp çıkararak yuvarlak fırın tepsisine diziyoruz. İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz.
Soğanı ve maydanozu doğrayarak içine ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz ve yoğuruyoruz. Hazırladığımız harçtan hamur bezelerinin sayısı kadar parça koparıp yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız kıymalı harcı hamurların içine batırıyoruz. Yumurta sarısını çırpıyoruz ve böreğin hamur kısımlarına sürüyoruz. 15 dakika kadar tepside mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Yorum Gönder