Hindistan Cevizli Vişneli Tatlı |
MALZEMELER
- yarım pasta keki
- 1 lt. süt
- 1 su b. toz şeker
- 1 çorba k. mısır nişastası
- 2 çorba k. pirinç unu
- 1 su b. hindistan cevizi
- 1 pk. vanilya
VİŞNE SOSU İÇİN:
- 400 gr. vişne
- 1 çay b. toz şeker
- 1 su b. su
- 1 çorba k. nişasta
HAZIRLANIŞI:
Keki yuvarlak cam fırın kabına alıyoruz ve elimizle ufalıyoruz.Sütü tencereye döküyoruz. İçine şekeri, nişastayı, pirinç ununu ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Göz göz olup kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakmadan içine hindistan cevizini ilave edip karıştırıyoruz. Altını kapatıyoruz ve ufaladığımız kekin üzerine gezdirerek döküyoruz. Kekin üzerini tamamen kaplıyoruz.
Vişneyi ayrı bir tencereye alıyoruz. İçine suyunu döküp kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca şekerini ilave ediyoruz. Nişastanın içine az su koyarak, nişastayı eritiyoruz.
Nişastayı da vişne tenceresine dökerek karıştırıyoruz. Kıvamını bağlıyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz. Tatlının kreması biraz soğuyup kabuk bağlayınca üzerine vişneli sosu döküyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.
Yorum Gönder