Malzemeler: 5 bardak su
1 bardak Hindistan cevizi şekeri
½ bardak bal
Bir dilim limon kabuğu
3 çubuk tarçın
2 – 3 karanfil, bütün halde
2 bardak irmik, kalın çekilmiş
1 bardak aspir yağı
¼ bardak ceviz, dövülmüş
¼ bardak çam fıstığı
¼ bardak sarı kuru üzüm
Bir limonun kabuğu
Yapılışı:
1 bardak Hindistan cevizi şekeri
½ bardak bal
Bir dilim limon kabuğu
3 çubuk tarçın
2 – 3 karanfil, bütün halde
2 bardak irmik, kalın çekilmiş
1 bardak aspir yağı
¼ bardak ceviz, dövülmüş
¼ bardak çam fıstığı
¼ bardak sarı kuru üzüm
Bir limonun kabuğu
Yapılışı:
- Bir tencereye suyu, şekeri, balı, limon kabuğunu, tarçını ve karanfilleri koyup 1-2 dakika kaynatın. Aspir yağını ekleyin, bir yandan karıştırırken yavaş yavaş irmikleri ekleyin.
- Kıvamı koyulaşınca kuru üzümleri, çam fıstıklarını, suyu ekleyip karıştırın.
- Cevizleri ilave edin.
- Bir kaşıkla tabağa alın ve üzerini limon kabuğuyla süsleyin
Yorum Gönder