Malzemeler;
- 500 gr yaş tel kadayıf,
- 125 gr tereyağı,( tereyağı- sıvı yağ karışımı da yapabilirsiniz)
- İri dövülmüş ceviz,
- 4 su bardağı şeker,
- 3 su bardağı su,
- 1/2 limon suyu,
- 30 cm çapında tepsi,
Yapılışı;
- Şeker ile suyu bir tencerede kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatın, limon suyunu ilave edin bir taşım kaynatın ocaktan alın.
- Kadayıfı geniş bir kabın içine alın, üzerine eritilmiş tere yağını gezdirin, eliniz ile kadayıfı ovuştura, ovuştura harmanlayarak yağın her yere dağılmasını sağlayın.
- Tepsiyi yağlayın tabanına bir kat kadayıfı serin, bir miktar ceviz serpin, sonra tekrar kadayıf serin yine ceviz serpin. Bu şekilde kadayıf bitinceye kadar devam edin.
- Tepsinizden küçük bir tepsiyi kadayıfın üzerine iyice bastırarak kadayıfı sıkıştırın.200 derece fırında kızartın.
- Biraz soğuduktan sonra üzerine ılık şurubu gezdirerek dökün.
Afiyet olsun....
Yorum Gönder