0

Nektarin reçelini yayınladığım gün yaban mersini reçelini yapacağımı yazmıştım.Bu sene reçel yapma işini gerçekten çok sevdim..Tek kötü yanı her sofraya koyduğumda hangi reçelden yiyeceğimi şaşırıp hepsini yemem sanırım :)Yaban mersini yararları saymakla bitmeyen bir meyve.Ekşimsi bu meyveyi tüketmenin en güzel yollarından biride bu deneyin derim ...



Yaban Mersini Reçeli


1 kilo yaban mersini

1 kilo 200 gram şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu



Nektarin reçelinde olduğu gibi ,yaban mersinlerini tencereye koyup üzerine şeker ilave edelim ve 1 gece bekletelim.

Ertesi gün biraz sulanmış olan meyvenin altını yakıp orta hararetli ısıda hafif koyulaşana kadar pişirelim.1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyelim ve 2 dakika sonbra altını kapatalım.Sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.


Afiyet Olsun...




Yorum Gönder

 
Top