0

Rus Böreği Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Malzemeler- 2 Tatlı kaşığı Maya 
- 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Su bardağı Su 
- 1 Su bardağı Süt 
- 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker 
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
- Kararında NişastaKızartmak İçin- 2 Su bardağı Sıvı Yağ 
İçi İçin- 1 Adet Biber 
- 250 Gr Kıyma 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıIlık sütte şeker ve maya eritilir. Bir bardak ılık su, 5 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar un ile yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır. Hamur mayalanırken, doğranmış soğan, sivri biber yağda hafif sarartılır. Kıyma konur, kıyma suyunu çekinceye kadar karıştırılır. Tuz karabiber ve sapı ile doğranmış maydanoz ilave edilir. Hamur iki misli büyüyünce bir kere daha yoğrulup yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. (Kıymalı harç hamur sayısına göre kümelere ayrılır.) Hamur avuç içinde açılıp kıymalı harç konup kapatılır. Yumurta biçiminde şekillenir. Bir örtü üzerinde bir süre daha mayalandırılır. Küçük bir tencerede sıvı yağ biraz kızdırılır. Alabileceği sayıda börek yağa bırakılıp tencere hafif sallanarak kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kâğıt üzerine çıkarılır.

Yorum Gönder

 
Top