0

Pazi Sarması Antakya Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Pişirme : 40 dk
Malzemeler- 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Domates Salçası 
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber 
- 150 Gr Kıyma 
- 1 Tatlı kaşığı Kuru Nane 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Nar Ekşisi 
- 1 Demet Pazı 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- 4 Diş Sarımsak 
- 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Tuz 
HazırlanışıPazılar soğuk suda yıkanır ve saplarından ayırarak yapraklarını önceden çelik bir tencerede kaynatılmış olan suya batırılıp çıkarılarak haşlanır ve soğuk sudan geçirilir. 1 demet pazıdan yapılması planlanan sarma dolması harcı için; 150 gr dana kıymasına 1 soğan küp küp doğranır. 4 diş sarımsak kıymaya doğranarak eklenir. 2 bardak pirinç de harca eklenerek 1,5 kaşık salça, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1-1,5 yemek kaşığı nar ve 1,5 çay kaşığı tuz eklenir. Harcımıza göz kararı sıvı yağ eklenerek yoğrulur. Pazıları damarların yoğun olduğu yaprak iç kısma gelerek iç harcını koyar ve sararız. Tencereye dizildikten sonra dolmaların üzerini 1santim geçecek kadar kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerine konarak yüksek ocak ateşinde pişmeye bırakırız. Yemeğimiz kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kısık ateşe alınması gerekmektedir. Suyunu çekip tencerenin dibinde 1santim su olması yeterlidir. Pazılar yeşil çiğ görüntüsünü kaybettikten sonra üzerinde sıvı yağ gezdirilir ki, sarma dolması parlayabilsin ve yemeğin altı kapatılır. Yemeğin ocak ateşinde pişme süresi ortalama 35-40 dakikadır.

Yorum Gönder

 
Top