0

İmam Bayıldı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 25 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 3 Adet Domates 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 4 Adet Kesme Şeker 
- 4 Adet Kuru Soğan 
- 8 Adet Patlıcan 
- 16 Diş Sarımsak 
- 2 Su bardağı Sıcak Su 
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 
Kızartmak İçin- 1 Su bardağı Sıvı Yağ 
HazırlanışıPatlıcanların uçlarını kesip alacalı soyun. Acısını gidermek için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Soğanları soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyun. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Teflon tavada zeytinyağını ısıtın. Soğan ve tuzu ilave edip soğanlar sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Sarımsak, domates, kesme şeker ve karabiberi ekleyin. Sosu kısık ateşte 10 dakika pişirin. Patlıcanları kâğıt havlu üzerine alıp kurulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcanları çevirerek kızartın. Kızaran patlıcanları yayvan bir tencereye aralıklı olarak yerleştirin. Orta kısımlarını uzunlamasına bıçakla hafifçe kesip açın ve hazırladığınız sosu içine kaşıkla doldurun. Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Üzerini kapatıp çok kısık ateşte 20 dakika (suyunu iyice çekmeli) pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top