0

Gül Poğaça
 
   Hastalıklar üst üste gelince  arayı epeyce açtım yine. Aslında burada tarif paylaşmak beni çok rahatlatıyor ama bazen bir türlü elim gitmiyor...
 
   Bu poğaçaları yapalı epey oldu tek yaptığım hata şekil verirken un kullanmam oldu. Aslında sıvıyağ kullanılacak, siz yapılış kısmındaki unu görmeyin tarifi o şekilde vermeyeceğim zaten.
(un kullanmanın tek yan etkisi pişince poğaçanın üzerinde un kalıntıları kalması)
 
 
GÜL POĞAÇA
 
125 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çay kaşığı mahlep
4 su bardağı+2 yemek kaşığı un
 
Ortası için;
Patatesli veya kıymalı harç
minik domatesler
 
Açmak için;
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Üzerine
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
 
 
 
 
   Hamur malzemelerini bir kaba alıp unu kontrollü ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin.
 
   Hamurdan mandalinadan biraz küçük parçalar koparın. Yağlanmış tezgahta yine yağ yardımıyla biraz açın ve artı şeklinde köşelerden kesin (fotoğraftan bakabilirsiniz) Yumurta sarısını sütle çırpın ve hamurun üzerine sürün.Hamurun ortasına iç harcı yerleştirip hamuru çok esnetmeden şekildeki gibi gül şeklini verin.
 
   Bütün poğaçalar bittiğinde ortalarına birer mini domates yerleştirin ve kenarlarına da yumurta sarısı sürün. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
 
   Afiyet Olsun.

Yorum Gönder

 
Top