0

Kolay Börek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Malzemeler- 1 Kalıp Beyaz Peynir 
- 2 Çay kaşığı Kabartma Tozu 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
- 2 Su bardağı Yoğurt 
- 3 Adet Yumurta 
- Kararında UnKızartmak İçin- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Sıvı Yağ 
HazırlanışıTencereye yoğurt, yumurta, rendelenmiş peynir, kabartma tozu, tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un ile çok yumuşak bir hamur yapılır. Bolca unlanarak 1 cm kalınlığında açılır. Üç parmak genişliğinde karelere kesilir. Küçük bir tencerede sıvı yağ kızdırılır. Rahatça kızarabilecek sayıda hamur yağa bırakılır. Hafif sallanarak kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kâğıt üzerine çıkarılır.

Yorum Gönder

 
Top