0

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 15 dk
Pişirme : 50 dk
Malzemeler- 1 Kg Barbunya 
- 2 Adet Havuç 
- 2 Adet Kesme Şeker 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 2 Adet Rendelenmiş Domates 
- 3 Su bardağı Su 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı 
HazırlanışıHavuçları temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın. Barbunyaları ayıklayıp yıkayın. Soğanları soyup zardan ufak doğrayın. Tencereye 5 su bardağı sur tuz ve limon suyunu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca barbunyaları atıp 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp kenarda bekletin. Tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip karıştırın. Soğanlar sararıncaya kadar kavurun. Üzerine doğranmış havuçları ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Domates rendesi, tuz ve şeker ekleyip birkaç kez karıştırın. 3 su bardağı sıcak su ve barbunyaları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 40 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra üzerini kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top