0

Taze Fasulye Tarifi

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 25 dk
Pişirme : 60 dk
Malzemeler- 2 Adet Domates 
- 2 Adet Kesme Şeker 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 2 Su bardağı Sıcak Su 
- 1 Kg Taze Fasulye 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı 
HazırlanışıTaze fasulyeleri yıkayıp süzün. Uçlarını kesip kılçıklarını temizleyin. Soğanı soyup iri halkalar şeklinde dilimleyin. Domatesleri halka halka dilimleyin. Tencerenin dibine önce soğan halkalarını sonra domatesleri yerleştirin. Üzerine fasulyeleri yan yana dizin. Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edin. Sıcak suyu döküp fasulyelerin üzerini porselen bir tabakla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar (60 dakika) pişirin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Tencerenin kapağını açıp tabağı çıkarın. Yemeği servis tabağına tencere kapağı yardımıyla ters çevirerek alın. Soğuyunca servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top