0

Kolay Puf Böreği Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Malzemeler- Yarım Demet Dere Otu 
- 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Yağ 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 1 Kahve Fincanı Sirke 
- 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ 
- 2 Kahve Fincanı Su 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
- 1 Adet Yumurta 
- Kararında Beyaz Peynir, UnKızartmak İçin- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Sıvı Yağ 
HazırlanışıTencereye yumurta, su, sıvı yağ, margarin, sirke, tuz konup iyice karıştırılır. Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. 40 parçaya ayrılır. Peynir rendelenir, yıkanmış ve doğranmış maydanoz, dereotu ile karıştırılıp 40 küme yapılır. El veya merdane ile 6-7 cm çapında açılıp içine peynir koyup kapatılır. Hamurun uç kısımları parmakla bastırılır. Kızgın yağda kızartılıp, delikli kepçe ile kâğıt üzerine (fazla yağı çekmesi için) çıkarılır. Not: Kolay Puf Böreği Hamuru: Daha az tuz koyarak yoğrulur, içine dövülmüş ceviz, toz şeker ve tarçın karışımı konarak şekillenir. Yağda kızarttıktan sonra pudra şekerine bulanabilir.

Yorum Gönder

 
Top