0

Soğan Dolması Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 1 Tatlı kaşığı Biber Salçası 
- 1 Tatlı kaşığı Domates Salçası 
- 150 Gr Kıyma 
- 8 Adet Kuru Soğan 
- 2 Çay bardağı Pirinç 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su 
- Kararında Karabiber, Kimyon, TuzHazırlanışıSoğanların kabuklarını soyup boylamasına orta kısmına kadar kesin ve bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanları soğuk sudan geçirip yaprak yaprak ayırın. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyin. Domates salçası, pirinç, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı yağ ekleyip karıştırın. Kıymalı harçtan bir miktar alıp soğan yapraklarının içine yerleştirip rulo şeklinde sarın. Tencereye dizin. Bir kasede biber salçası, su ve yağı karıştırıp dolmaların üzerine gezdirip , küçük bir tabak kapatın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top