0

Nimet Hanım Böreği Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 2 Çorba Kaşığı Limonun Suyu 
- 1 Paket Margarin 
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
- 5 Su bardağı Un 
- 3 Adet Yumurta Sarısı 
Harcı İçin- 1 Adet Biber 
- 250 Gr Kıyma 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıKıymalı Harcın Yapılışı: Küçük doğranmış soğan, biber, maydanoz sapları iki kaşık sıvı yağ ile kavrulur. Sonra kıyma konur. Kıyma bıraktığı suyu çekince ocaktan alınır. Tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz yaprakları ilave edilir. Tencerede 3 yumurta sarısı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı limon suyu, 2 çay kaşığı tuz iyice karıştırılır. Bu karışımdan üzerine sürmek için iki kaşık ayrılır. Azar azar su konur. Elenmiş un ile ele yapışmayacak bir hamur yapılır. Yoğrularak özleştirilir. 6 parçaya ayrılıp üzeri örtülerek bir süre dinlendirilir. Her parça merdane ile açılır. Üzerine oda sıcaklığında yumuşak margarin sürülür. Aralar da yağlanarak bohça gibi katlanır. Üzeri kapalı olarak buzdolabında yağ donuncaya kadar dinlendirilir. İki bohça üst üste konur. (6 bohça 3 bohça olur.) Enine ve boyuna yarım cm kalınlığında açılır. Kare biçiminde parçalara kesilir. Hazırlanan kıymalı iç konur ikiye katlanır. Tepsiye dizilip ayrılan yumurta karışımı sürülür. Isıtılmış fırında pişirilir.

Yorum Gönder

 
Top