0

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Çay kaşığı Kabartma Tozu 
- 1 Su bardağı Nişasta 
- Yarım Su bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Su bardağı Süt 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
- 1 Adet Yumurta 
- Kararında UnHarcı İçin- 2 Adet Biber 
- 1 Adet Domates 
- 150 Gr Kıyma 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 1 Demet Maydanoz 
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, TuzÜzeri İçin- 1 Çay kaşığı Çörek Otu 
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ 
HazırlanışıTencerede, 1 adet yumurta, 1 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ, tuz, kabartma tozu karıştırılır. Elenmiş un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. 24 parçaya ayrılır. Üzeri örtülerek bir süre dinlendirilir. Hamurlar nişasta ile 12-15 cm çapında açılır, araları tekrar nişastalanarak 12 tanesi üst üste konarak iki grup yapılır. Hamur grupları 30-35 cm çapında açılır. Birincisi yağlanmış tepsiye yayılır. Üzerine kıymalı harç konur, ikincisi de kıymanın üzerine serildikten sonra hafifçe bastırılır ve istenen şekilde dilimlenir. Bir bardak sıvı yağ biraz ısıtılır. Böreğin üzerine kaşık kaşık dökülür. Çörekotu serpilir. Fırında pembe olarak pişirilir. Kıymalı Harcın Yapılışı: Küçük doğranmış soğan, biber, maydanoz sapları, 2 kaşık sıvı yağ ile hafifçe sarartılır. Kıyma konur, biraz da kıyma ile kavrulur. Domates rendelenir. Suyunu çekince ateşten alınıp, tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz yaprakları konur.

Yorum Gönder

 
Top