0

Ekmek Hamurundan Tepsi Böreği Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 25 dk
Ekleyen : Nur Saylan
Malzemeler- 250 Gr Beyaz Peynir 
- 2 Adet Ekmek Hamuru 
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Adet Yumurta 
- Kararında Dere Otu, Maydanoz, TuzHazırlanışıHamur hafifçe açılır. Yağ döküldükten sonra yoğrulur. Sonra, içi yağlanmış tepsiye konur. Ortası “kalın’, kenarları “ince” olmak üzere tepsinin hacmi kadar açılır. Beyaz peynir ufalanır. İstendiği kadar maydanoz ile dereotu doğranır. Yumurta ve tuz konulduktan sonra yoğrulur. Bu karışım, hamurun ortasına konur. Kenarları, üstüne ka­panır. Sonra, bastıra bastıra tepsiye yayılır. Üstüne, yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında 25 dakika kadar pişirilir.

Yorum Gönder

 
Top