0

Yoğurtlu Börek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 250 Gr Beyaz Peynir 
- 2 Çay kaşığı Çörek Otu 
- Yarım Demet Dere Otu 
- 1 Çay kaşığı Kabartma Tozu 
- 1 Paket Margarin 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
- 5 Su bardağı Un 
- 3 Çorba Kaşığı Yoğurt 
- 3 Adet Yumurta 
HazırlanışıTencereye un elenir. Ortası açılarak yağ, 2 yumurta, yoğurt ve kabartma tozu, tuz konup karıştırılır. Sonra elenmiş un ile yoğrulur. Üzeri örtülerek 15-20 dakika dinlendirilir. Rendelenmiş peynire yıkanıp doğranmış maydanoz, dereotu ve bir yumurta akı konup karıştırılır. Hamur cevizden biraz büyükçe parçalara ayrılır. Peynir harcı hamur sayısına göre kümelenir. Hamur avuç içinde açılır, peynirli harç konup kapatılır. Üzerine yarım kaşık sıvı yağ ve birkaç damla süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir. Hafif yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.

Yorum Gönder

 
Top